2018. december 13., csütörtök, Luca, Otília, Enid napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:51 Újabb adalék a tegnapi judeoanarchisták eszmeiségéhez: fel akarták gyújtani az ország karácsonyfáját09:22 Galilei Kör és patkánylázadási kísérlet újratöltve: Tordai további tüntetéseket és útlezárásokat szervez, Gyurcsány állandósítaná az obstrukciót08:31 Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg vasárnap08:02 Theresa May megnyerte a bizalmi szavazást, de nem tölti ki teljesen a mandátumát07:41 Hidakat zártak, székházat másztak órákon át a tüntetők - a Tordai Bence-féle nyomorultak hívó szavára és irányításával07:31 Bizalmat szavazott a szejm a Morawiecki-kormánynak06:51 Három év börtönre ítélték Trump zsidó ügyvédjét - kígyót-békát szórt az elnökre a bíróságon21:58 Hangfelvétel: "A férjem vérzik, meg a fiatalember, akit lelőtt" - mondja Győrkös felesége20:18 Izraeli lap: "Orbán Viktor, a zsidók számára jó vezető"19:57 Jól vizsgáztak az EU vezetői: megrendülünk, együttérzünk, holnaptól pedig folytatjuk az iszlamizálást19:37 Tarlós feljelentést tett e-jegyrendszer-ügyben - "az ellenzék addig találjon magának más kampánytémát"19:14 Év végi Fejbőr-koncert Budapesten (x)18:49 Pert nyert a TASZ, mert a hatósági razzia "sérti a romák méltóságát"18:24 Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi román kislányt17:56 "Nem lesz velem probléma, szakmát tanulok, istenhívő leszek!" - fogadkozott a 44 késszúrással idős asszonyt gyilkoló cigány
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Ávósok, börtönőrök, NBH-sok és társaik gyermeknapi tüntetésének forgatókönyve

Reklám

FORGATÓKÖNYV

HIVATÁSUNK VÉDELMÉBEN!
FÁKLYÁS DEMONSTRÁCIÓ A PARLAMENT ELŐTT

2007. Június 1.


Gyülekezési helyszínek:
20.00-20.30 óra

katonák: HM előtt (V. ker. Bp. Balaton u.)

polgári védelmisek, tűzoltók: ÖTM előtt (V. ker. Bp. Roosevelt tér)

vámosok,LIGA: PM előtt (V. ker. Bp. József Nádor tér)

rendőrök, határőrök, börtönőrök, nbh, nbsz: IRM előtt (V. ker. Bp. Akadémia u)Fáklyás vonulás a Parlament elé
20.30-21.00 óra

katonák: (V. ker. Bp. Balaton u.- Falk Miksa u.- Kossuth tér)

polgári védelemisek, tűzoltók: (V. ker. Bp. Roosevelt tér- Akadémia u. – Kossuth tér)

vámosok,LIGA: (V. ker. Bp. József Nádor tér- József A. u. – Roosevelt tér – Akadémia u. - Kossuth tér)

rendőrök, határőrök, börtönőrök, nbh, nbsz: (V. ker. Bp. Akadémia u- Kossuth tér)


Fontos tudnivalók a gyülekezésről és a vonulásról:

1. Bármilyen fegyver viselése (önvédelmi is) és alkohol fogyasztása a demonstráció előtt és alatt tilos!

2. A gépkocsikkal és buszokkal a KRESZ szabályai szerint kell parkolni. Buszokról célszerű a gyülekezési helyen kiszállni. A buszok (esetlegesen a gépkocsik is) és a pesti alsó rakparton tudnak parkolni.

3. Minden tagszervezet megfelelő számú (minimum a létszám 10%-a) rendezőt – lehetőleg erős testalkatú, határozott fellépésű embereket – jelöljön ki. A rendezőket jól látható megkülönböztető jelzéssel (karszalag, vagy kitűző, vagy mellény stb.) kell ellátni!

4. A rendzavarók és az esetleges provokációk kiszűrése érdekében célszerű már a gyülekező helyen ellenőrizni a résztvevőket, hogy valóban az adott testülethez tartoznak (vagy családtagok, nyugállományúak stb.). Ha nemkívánatos személy próbál csatlakozni, a rendezők udvariasan kérjék meg a távozásra, ha szükséges kérjék a biztosító rendőrök segítségét!

5. A vonulás zárt alakzatban történik.

VPFSZ: 4-es oszlopba rendeződve.

RV: 4-es oszlopba rendeződve.

BVDOSZ-FBVSZOSZ: 4-es oszlopba rendeződve, de létszámarányosan külön oszlopot alkotva, a hátsó sorok teljes feltöltésével.

HOSZ-BEOSZ: 4-es oszlopba rendeződve.

FRSZ-BRDSZ (csatlakozása esetén is) 4-es oszlopba rendeződve, de létszámarányosan külön oszlopot alkotva, a hátsó sorok teljes feltöltésével és az NBHSZ tagok elvegyülésével.

HTFSZ-FTSZ-PVDÉSZ: 5-ös oszlopba rendeződve, de létszámarányosan külön oszlopot alkotva, a hátsó sorok teljes feltöltésével.


6. Az alakzatok elején legyenek az egyenruhások, vagy egységes ruházatban lévők. Az alakzatokat rendezők zárják. Az alakzatokhoz menet közben csatlakozni csak az alakzatok végén lehet, a megfelelő biztonsági ellenőrzést követően. Ha megfelelő személy kíván csatlakozni, a rendezők az alakzatban engedjék maguk elé az illetőt és továbbra is, ők zárják az alakzatot. Az alakzatok biztonságos oldalsó zárásáról tájékoztatni kell a két szélső oszlopban vonulókat.

7. Az alakzatokat a szakszervezeti vezetők, az adott szakszervezeti zászlóval kisérve vezessék. Ahol vegyes alakzat van, ott több szakszervezeti zászló is legyen az élen. Lehetőleg valamilyen zenei kísérettel (dobszó, trombitások, menetdal stb.) vonuljanak az alakzatok.

8. Tűzbiztonsági szempontból, minden tagszervezet köteles legalább 1 db poroltóról gondoskodni! (Ez lehet gépkocsi oltókészülék is!)

9. A fáklyák beszerzéséről minden tagszervezet önállóan köteles gondoskodni. A fáklyákat csak közvetlenül a menet indulása előtt kell meggyújtani, mert kb. 1 óráig égnek. A sorok között tűzbiztonsági okból a megfelelő sortávot be kell tartani, különösen ügyelve arra, hogy a demonstráció helyszínén, az oszlopok között viszonylag kicsi lesz a távolság.

10. A demonstrálóknál tábla, felirat nem, csak szakszervezeti zászló és fáklya lehet.

11. Az FBVSZOSZ segítségével, 6 db rövid hullámú adó-vevő készülék lesz a rendezőknél. (1-1 db minden minisztériumnál lévő valamely szakszervezeti vezetőnél, 1 db Balázs László FRDÉSZ alelnöknél, aki a Kossuth szobornál lesz, és 1 db a rendőri biztosításért felelős parancsnoknál.)

12. Lehetőleg semmilyen külső provokációra ne reagáljon senki. Ha valaki az alakzaton belül kezd el nem megfelelően viselkedni, azonnal ki kell zárni. Ha szükséges, kérjétek a biztosító rendőrök segítségét.

13. A rendőrség tájékoztatása szerint, akár hamis sajtó mellénnyel, igazolvánnyal rendelkezők részéről is lehet számítani provokációra.


DEMONSTRÁCIÓ

20.30 - 21.00
Alakzatok térfoglalása zenére, a tagszervezetek elnökei felmennek az emelvényre.

21.00 - 21.01
Felhívó jel

21.01 - 21.04
Himnusz

21.04 - 21.05
FRDÉSZ elnöke köszönti a demonstrálókat

21.05 – 21.10
A demonstráción résztvevő tagszervezetek első számú vezetői köszöntik a demonstrálókat (max. 0,5-0,5 perc)

21.10 - 21.12
Gaskó István a LIGA elnöke köszönti a demonstrálókat

21.12 - 21.17
A szolidaritást vállaló szakszervezetek bemutatása, szolidaritási üzenetek ismertetése

21.17 - 21.20
Kossuth Lajos azt üzente című nóta közös éneklése zenei aláfestéssel

21.20 - 21.25 A 10 pontos petíciót – látványelemekkel megerősítve – felolvassa az FRDÉSZ elnöke

21.25 - 21.30
Petíció átadása a Miniszterelnöknek, vagy képviselőjének, illetve az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága elnökének, vagy képviselőjének. (Amennyiben a petíciók átadása nem a helyszínen történik, hanem a Parlamentben, akkor az FRDÉSZ Elnöke a tagszervezetek elnökeinek és a sajtó képviselőinek kíséretében bemennek átadni a petíciókat. Addig a téren zene szól.)

21.30-21.33
Szózat

21.33-
Elvonulás alakzatban zenére, kijáratnál a fáklyák eloltása


Fontos!

1. Tagszervezetenként 2-2 fő rendezőt, 19.30-ra a Kossuth Szoborhoz minden tagszervezetnek biztosítania kell!

2. 1-1 darab gyakorló egyenruhát, amely az őszi demonstrációhoz hasonlóan ki lesz állítva, minden tagszervezetnek legkésőbb 2007. június 1. 10.00 óráig a HOSZ irodára (Bp. Kerepesi u. 29/B el kell juttatnia!)


Budapest, 2007. május 19.

Kónya Péter
FRDÉSZ elnök s.k.
(BRDSZ)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready