Elfogadhatatlan, hogy miközben a főváros vezetésének máig nem sikerült úrrá lennie a tömegközlekedés tarthatatlan színvonalán és kilátástalan anyagi helyzetén, Tarlós István ölbe tett kézzel tűri Vitézy Dávidnak az adófizetők forintjait is felőrlő ámokfutásait. Vitézy Dávid végképp vállalhatatlanná vált azáltal, hogy éppen a közpénzek takarékos, gazdaságos és okszerű felhasználását szolgáló versenyt igyekezett korlátozni a trolibuszbeszerzés során, melynek becsült értéke közel húszmilliárd forint volt - áll a Jobbik közleményében.
Hosszú hónapok óta szinte valamennyi közgyűlésen szorgalmaztuk az alkalmatlan vezérigazgató azonnali menesztését, azonban a városvezetés mindvégig kitartott a miniszterelnökkel is köztudottan rokoni kapcsolatban álló vállalatvezető mellett.
A Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésén a Jobbik ismét javaslatot tesz Vitézy Dávid azonnali felmentésére, hiszen mára már mindenki számára nyilvánvaló, hogy tarthatatlan tevékenységével a fővárosi autós közlekedés ellehetetlenítése mellett a tömegközlekedés botrányos állapotát is tovább rombolja - írja Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője.