Szexuálisan zaklatták, megszégyenítették a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolába járó fiatalokat - írta szombaton a heol.hu.
A hírportál közlése szerint a szerkesztőséghez forduló szülők levelükben arról számoltak be, hogy a héten körülbelül 20-30 egyenruhás árasztotta el az iskola épületét. A szülők csak ekkor szereztek tudomást arról, hogy az iskolába járó fiatalokat szexuálisan zaklatták, megszégyenítették.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint közölte: az eset kapcsán a Gyöngyösi Rendőrkapitányság szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, annak sikeres befejezése érdekében jelenleg nem áll módjukban bővebb információt adni - írta a heol.hu
(MTI)
Frissítés: Az iskola egyik tanárát vezették el a rendőrök
Az Index szerint az iskolát megszálló rendőrök P. Sándort vezették el. A gyanú szerint a tanár - aki egy közeli lőtér vezetője is - szexuálisan zaklatta a diákokat. A Vasárnapi Blikknek nyilatkozó egyik diák szerint senki sem gondolta a tanárról, hogy ilyesmire képes.
A Heolt telefonon megkereste a középiskola megbízott igazgatója, Karnis Pálné, aki szeptember elseje óta irányítja az intézményt. Elmondta: ő maga tett feljelentést a rendőrségen a zaklatások miatt, amikor a diákoktól tudomást szerzett arról. A nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket nem árult el, csupán annyit tett hozzá: az intézmény érdeke, hogy fény derüljön az igazságra, hogy biztonságban tudhassák a szülők gyermekeiket az iskolában.
A Gyöngyösi Rendőrkapitányság szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.
(Heol - Index nyomán)