A rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját a budapesti Teve utcai székházában, ahol jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket szombaton - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap délután.
Gál Kristóf a történteket felidézve elmondta: valamivel 18 óra után az épület mínusz második szintjén dolgozók közül többen panaszkodtak a levegő minőségére. A telepített és a mobil mérőeszközök nem mutattak rendellenességet, ezért folyt tovább a munka. Kevéssel 19 óra után azonban többen már rosszullétre panaszkodtak, ezért kihívták a katasztrófavédelem munkatársait. Műszereik az épületben nem, de kilenc ember vérében kimutatták a szén-monoxidot, ezért 19 óra 47 perckor a katasztrófavédelem úgy döntött, hogy ki kell üríteni az épületet. A szóvivő kiemelte: az előzetes terveknek megfelelően történt meg a kiürítés, valamint a másodlagos rendszerek üzembe helyezése és működtetése.
Tájékoztatása szerint jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket. Senkit nem kellett kórházba vinni - emelte ki.
Kérdésre válaszolva Gál Kristóf leszögezte: a rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját, a bejelentéseket is folyamatosan tudják venni a megszokott rendben, személyesen és telefonon is. Az, hogy az épületben hétfőn elkezdődhet-e a munka - tette hozzá - a szakértői vizsgálat eredményétől függ.
(MTI)