Hasznos Frigyes tószegi MÖM-vezető beszámolója:
A Magyar Önvédelmi Mozgalom tószegi egységének néhány tagja 2015. február 28-án, szombaton Koós Gyula tagtársunk lakókörnyezetében folytatott esti sétát, Szolnokon a Tallinn városrészben. A terület teljes bejárása közel három órát vett igénybe, mivel elég nagy területen fekszik és szinte teljesen elhanyagolt környék.
Zoom
Az esti séta közben Gyula elmondta, ezt a városrészt inkább a kiilleszkedett helyi személyek uralják, akik a garázssorokat, az utcán parkoló autókat, valamint a közterületet is rongálják.
A séta alatt mindannyian meggyőződtünk róla, hogy nem beszélt mellé. A kivilágítatlan garázssorok között korom sötétség van. Lámpák ugyan vannak, de az égőket mind kiverték egytől egyig az esti garázdálkodás megkönnyítésére. A garázssorok végeit fasor, vasúti töltés, valamint puszta övezi, így megbújni is könnyedén lehet a rossz szándékú éjszakai vendégeknek. A helyi adottságokat is kihasználva gyakran törnek fel erre garázsokat. Este nem is igazán ajánlatos egyedül itt sétálgatni.

A környéken ennek okán nem találkoztunk romantikázva sétálgató párokkal, viszont kerekeitől megszabadított, teljesen kirámolt autókkal annál inkább. Az egykoron népszerű Tallinn Mozi épülete is áldozatává vált a „csendes pusztítóknak”, a nyílászárókat, a vasat, és ami mozdítható, már régen kilopták.
A város ezen lakónegyedének védelme nem megoldott!
Gyula elmondása alapján rendőrrel jó esetben heti 1-2 alakalommal, ha találkozik. Véleménye szerint célszerű lenne egy helyi lakossági összefogás keretében időnként sétálgatni a környéken. Természetesen szóba került a mozgalmunk helyi csoportjának a megalakítása is.
Az este, ameddig ott voltunk, a megszokottól eltérően esemény nélkül ért véget.
Zoom
Szolnokon egyébként többek elmondása szerint a lakosság biztonságérzete a külterületeken katasztrofális. A Tallinn városrésznél még sokkal „veszélyesebb” helyek vannak, ahol a törvénytelenség uralja az utcákat.
Ez a beszámolónk egyébiránt felhívás is egy szolnoki önvédelmi csoport megalakítására. Ezért várjuk a tettre kész, jogérvényesítésre elszánt szolnoki lakosok jelentkezését a mozgalom helyi csoportjának megalakításához.
Érdeklődni, jelentkezni a 06 70 322 4753 és a 06 70 882 9837-es telefonszámokon, a mom.kapcsolat@gmail.com e-mail címen, üzenetben a https://www.facebook.com/magyaronvedelem?ref=hl Facebook-oldalon.
Persze addig is, néha esténként átugrunk meglátogatni szolnoki társunkat, mert biztos örül egy kis "közérzetjavító" esti sétának.
(MÖM Hírszolgálata nyomán)