Nyikos Tivadar 57 éves pedagógus. A soproni Széchenyi István Gimnázium testnevelő tanára, mester edző. Több sportágban kiváló teljesítményt nyújtó szakember - közük válogatottakká lett sportolók edzője (kosárlabda, labdarúgás, atlétika, BMX) -, a Garabonciás Diáksport Egyesület elnöke.

2014 októbere óta a soproni közgyűlés sport és oktatási bizottságának jobbikos delegáltja. 1998 és 2003 között a MIÉP színeiben politizált, egy időben a MIÉP Győr-Moson-Sopron megyei elnökeként is tevékenykedett. 1998-ban a MIÉP soproni polgármesterjelöltjeként 19%-os eredményt ért el, akkor, amikor a MIÉP országos támogatottsága csak 5,5%-os volt.
Az eddigi elnök Gőbl Gábor 2008 áprilisa óta vezette a Jobbik soproni szervezetét. A tagság három ízben választotta meg elnökévé. Irányítása alatt két európai parlamenti választáson, két országgyűlési választáson, két önkormányzati és két időközi önkormányzati körzeti választáson irányította a Jobbik soproni szervezetét. A Jobbik támogatottsága Sopronban 2010-hez képest 2014-re megduplázódott. A Jobbik országos elnöksége 2011. januárjában országos szervezési igazgatóvá, 2015. januárjában a soproni választókerület elnökévé választotta.
Gőbl Gábor a Jobbik soproni szervezetének küldött közleményében így fogalmazott: „7 év után úgy ítéltem meg, szükséges megújulnia a soproni szervezetnek, ezért nem kívántam indulni az elnöki szolgálatért. Döntésemet tagjaink megértették és támogatták. Ez a személyi változás úgy értelmezhető, hogy felzárkózott mellém egy a városunkban méltán közismert és kedvelt közéleti személy, aki a jövőben személyes példamutatásával immár a Jobbik Magyarországért Mozgalmat is megszemélyesíti a soproni polgárok előtt. Örömmel üdvözöljük Nyikos Tivadart ismét a várospolitikai küzdőtéren, ahol dr. Bendes Zoltán és Gőbl Gábor önkormányzati képviselőkkel és immár a tanár úrral fémjelzett soproni Jobbik tovább fog erősödni a Hűség Városában. Biztatunk mindenkit, akit egy kicsit is érdekel városunk jelene és jövendője, egyetért azzal, hogy lényeges változást és valós alternatívát jelenthet a Jobbik programja, jelentkezzen sorainkba. Kapcsolatfelvétel: sopron@jobbik.hu ” - zárta közleményét a leköszönő elnök.