Az MSZP szerint a Jobbik nem ellenzéki párt, ezért nincs helye a szocialisták által a Quaestor ügyében csütörtökre összehívott egyeztetésen.
Az MSZP MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Tóbiás József elnök-frakcióvezető által kezdeményezett egyeztetésre minden demokratikus ellenzéki párt jelezte részvételét, de a résztvevő pártok nem tartják indokoltnak, hogy a Jobbik "a Fidesz szavazatbrókereként" megjelenjen a megbeszélésen.
A szocialisták szerint "a külföldről pénzelt Jobbik nem nemzeti, nem demokratikus és nem ellenzéki", ezt maga Vona Gábor, a Jobbik elnöke ismerte el saját szavaival, illetve pártjának szavazataival, melyekkel a Fidesz kétharmados többségét biztosítja. A Jobbik összejátszik az embereket eláruló miniszterelnök pártjával - hangoztatta az MSZP.
Frissítés: a Jobbik a baloldali pártokat is elszámoltatná
A Jobbik a baloldali pártokat is elszámoltatná a Quaestor-ügyben - mondta Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese arra reagálva, hogy az MSZP közölte, a Jobbiknak nincs helye a témában tartott ellenzéki egyeztetésen.
Volner János szavai szerint meglepetéssel értesültek arról, hogy a Quaestor-ügyben "szintén súlyosan érintett" baloldali pártok nem tartanak igényt a Jobbik társaságára. Hozzátette: a teljes "Quaestor-koalíciót" szeretnék elszámoltatni, a baloldali pártoknak is van félnivalójuk. A jobbikos politikus kifejtette, hogy az MSZP idején 16,9 milliárd forint értékben vállaltak kezességet a csaló brókerház részére, és az akkori kormány nem győződött meg arról, hogy van-e fedezet. A 2010-es feljelentést pedig a Fidesz-kormány segített eltussolni - hangoztatta Volner János.
A frakcióvezető-helyettes megjelent a Quaestor-ügyben kezdeményezett ellenzéki egyeztetés helyszínén is, ott megismételte mondandóját, majd távozott.
(MTI nyomán)