A XV. kerületi önkormányzat március 26-i ülésén kapacitáskihasználatlanságra hivatkozva egy óvoda végleges bezárását javasolta Hajdu László, a Demokratikus Koalíció XV. kerületi polgármestere. A Fidesz–MLP–Együtt-PM–RÁTE-nagykoalíció a szülők és a nevelőtestület tiltakozása ellenére igennel szavazott az előterjesztésre. A Jobbik kiállásának is köszönhető, hogy nem került azonnal lakat az intézményre.
Az eredeti javaslat szerint a Páskom parki óvoda hat csoportját a Hartyán-Árendás Óvoda két tagóvodájában helyezték volna el. A megüresedő épület és a hozzátartozó hatalmas park hasznosításáról különböző híresztelések keltek szárnyra, többek között felmerült egy hajléktalanszálló létesítése is. A határozott szülői és nevelői ellenállás miatt a képviselő-testület elé már egy módosított előterjesztés került, mely az azonnali bezárás helyett további kétéves agóniát engedélyez a halálra ítélt intézménynek. A Páskom parki óvoda a csoportszám folyamatos csökkentésével legfeljebb 2 év alatt kiürül tájékoztat közleményében Monostori Zsolt, a Jobbik XV. kerületi önkormányzati képviselője.
A leépítés indokaként az alacsony gyereklétszámot nevezték meg. Tény, hogy az újpalotai óvodák átlagosan az államilag meghatározott 25 fős maximális csoportlétszámhoz viszonyítva 80 százalékos kihasználtsággal működnek, a nevelői vélemények szerint azonban a 20 fős csoportok minden szempontból ideálisnak tekinthetők.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom XV. kerületi önkormányzati képviselőjeként minden erőmmel azon leszek, hogy megálljt parancsoljak ennek a káros intézkedéssorozatnak. Újpalota jövője a kisgyermekes családokban van. Az ő ellenségeik egyúttal a Jobbik ellenségei is - zárja közleményét Monostori.