Az ellenzéki párt szerint kiszámítható adózási és jogi környezetet kell garantálni a befektetőknek, hogy minél több embernek minél jobban fizető munkahelye legyen.
Volner János, a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a testület autóipari cégekkel egyeztetett. A Jobbik nevében biztosította képviselőiket, hogy a következő néhány éven belül nem tervezik Magyarország uniós csatlakozásának felmondását, és biztosítani kívánják az itt megtelepedett külföldi és hazai tulajdonú vállalatoknak azt a gazdasági és szociális biztonságot, amivel az uniós tagság jár.
Az ellenzéki politikus fontosnak nevezte, hogy ne egyedi kormánydöntések határozzák meg az autóipar fejlesztésének irányát. Ehelyett olyan állandóságot, versenyképességet biztosító gazdasági környezet kialakulását sürgette, ami kiszámítható adó- és jogi szabályozást kínál az itt befektető cégek számára és ez hozzásegíti őket ahhoz, hogy minél több magyar embert minél magasabb bérért tudjanak foglalkoztatni.
Volner János elmondta azt is, hogy a törvényalkotás eszközeivel elő szeretnék segíteni a cégek duális szakképzésre vonatkozó észrevételeinek érvényesülését. A jobbikos politikus szerint - kormányzati ciklustól függetlenül - minden pártnak tiszteletben kell tartania a milliárdos befektetéseket.
(MTI)