Cáfolta a Nokia azokat a híreszteléseket, miszerint a cég hamarosan ismét telefonok gyártásába kezd, és saját néven visszatér a piacra.
Egy hete röppent fel a hír, hogy a finn mobilgyártó vállalat saját névvel fémjelzett készülékkel akar visszatérni az okostelefonos piacra. A Re/code két cégközeli, meg nem nevezett forrásra hivatkozva számolt be a tervekről, a Nokia a hétvégén azonban egyértelműen cáfolta az információkat.
A vállalat rövid közleményben tette ismét egyértelművé, hogy nem tervez visszatérni – igaz, ezt nem is tehetné meg. Miután a Microsoft 2013 októberében 5 milliárd dollárért felvásárolta a finn céget, megállapodtak, hogy 2016 utolsó negyedévéig ilyen eszközökön nem használják a Nokia márkanevet.
A híresztelések alapja valószínűleg az lehet, hogy 2014 novemberében a Nokia N1 tablettel visszatérő finnek eszközére nagy kereslet mutatkozott az év elején, illetve, hogy a Las Vegas-i CES fogyasztói elektronikai kiállításon Nokia 215 néven jelentett be nagyon hosszú üzemidejű modern butatelefont a Microsoft.
(HVG)