Vádat emeltek két török nemzetiségű német állampolgár ellen, aki mintegy 12 kilogramm heroint próbált meg Magyarországon keresztül Németországba csempészni 2014 őszén – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.
A két férfit az ügyészség társtettesként elkövetett, különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.
A vádirat szerint a férfiak Berlinben megállapodtak ismeretlen megbízójukkal abban, hogy Törökországból egy német személygépkocsival heroint szállítanak Magyarország területén keresztül Németországba. A vádlottak Berlinből Törökországba utaztak, majd amikor onnan visszaindultak, a személygépkocsi jobb és bal sárvédőjének burkolata mögött egy gyárilag kialakított üregben 24, egyenként félkilós, összesen 12 kilogramm kábítószert rejtettek el. A röszkei átkelőnél a tételes ellenőrzést végző pénzügyőrök megtalálták a drogot.
A lefoglalt heroin tiszta hatóanyag tartalma 6,5 kilogramm, ami a különösen jelentős mennyiség alsó határának 55-szöröse.
(MTI)