Tiszanánán egy lakóház egyik szobájában csaptak fel a lángok pénteken délután. A tűzoltók az oltás után a házban egy elhunyt férfit találtak.
Tűz keletkezett péntek délután egy földszintes családi ház egyik helyiségében Tiszanánán a Mikszáth Kálmán úton - tájékoztatott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.
Közölték: a tűzhöz a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltó egysége és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűzoltók a házban egy elhunyt embert találtak.
Hevesi Katalin a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese érdeklődésünkre elmondta: a szakemberek tűzeseti helyszíni szemlét folytatnak le, s a tűzesettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indul.
Kovács Nikoletta, megyei rendőrségi sajtóreferens azt közölte: az esetet a Füzesabonyi Rendőrkapitányság vizsgálja közigazgatási eljárás keretében. A Heol információi szerint a rendőrök nem találtak bűncselekményre utaló nyomot.
A megyei lap szerint egy 66 éves helyi férfi vesztette életét a tűzben. Úgy tudják, a vele egy épületben lakó házaspár értesítette a tűzoltókat. A férfi a munkából tért haza, az asszony pedig gyermekük óvodai rendezvényén vett részt, s hazaérve észlelték a lángokat, s a tragédiát.
A településen azt beszélik, az okozhatta a tüzet, hogy az idős férfi vélhetően cigarettázás közben elaludt a szobában.
(Heol nyomán)