Négy nap leforgása alatt halálra kínozta cellatársát egy szadista férfi a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Lepedőből csinált bokszkesztyűt. Ütötte, rugdosta, és füstölővel többször megégette áldozatát.
B. Sándor egy cellába került N. Róbert Tamás sértettel egy másik elítélttel a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. 2013. június 17-én B. Sándor a lepedőjéből leszakított csíkokat tekert az ökleire, ami alá a matracából kitépett szivacsokat rakott, ezzel kezdte ütlegelni gyengébb cellatársát. A harmadik elítélt is segített a bántalmazásban.
Zoom
N. Róbert másnap többször panaszkodott arra, hogy szúr a hasa, és éjszaka alig kapott levegőt. Ennek ellenére a bántalmazások folytatódtak. B. Sándor például meggyújtott egy füstölőt, azzal többször megégette. Ököllel gyomorszájon ütötte, illetve több alkalommal mellkason rúgta.
Az áldozat összeesett, rosszul lett, másnap nem tudott felkelni. Szédelgett, hányt, majd hátrahanyatlott az ágyán. Harmadik cellatársuk vette észre, hogy nem lélegzik, próbálta újraéleszteni, de nem sikerült. A vádlottak kiabálására az őrök kinyitották a zárka ajtaját, és ők is megpróbálták újraéleszteni, de N. Róbert június 21-én elhunyt.
A büntetőügyben május 27-én, szerdán lesz tárgyalás a Gyulai Törvényszéken.
(Borsonline)