Úgy tűnik, egyre több egészségügyi dolgozó kezd besokallni. A budapesti Szent Imre kórházat még decemberében hagyták ott az aneszteziológusai, majd ugyanekkor 12 ápoló állt fel a szintén budapesti Szent István Kórházból. Ezt követően kiderült, hogy csoportosan, 15 orvos fog felmondani Veszprémben, most pedig a legfrissebb hírek szerint Győrben 12, azonnal távozni szándékozó orvos helyére kell megoldást találni - áll a párt közleményében, alább a folytatás.
A felmondások mögött minden bizonnyal nagyon sok ok meghúzódik, az intézményeken belüli feszültségektől a személyes élethelyzetekig. De egy biztos, az egész hátteréül a végső stádiumba került egészségügyi ágazat szolgál, amelyet 25 éve Orbán Viktor és az őt megelőző kormányok züllesztettek le, és amelyre az Orbán-kormány sajnálja a pénzt. Már naponta záporoznak az egészségügyi rendszer egészét romboló, ártalmas és öncélú támadások. A kormány nem védi meg sem az egészségügyet, sem az abban dolgozókat, nem áll ki becsületük mellett.
Miniszterelnök úr, vegye már észre! Most már nem lehet tovább halogatni az egészségügyi intézmények kimentését az adósság tengerből! Most már nem lehet tovább halogatni a dolgozók azonnali béremelését! Most már nem lehet tovább halogatni az állandó támadások során tudatosan egészségügybe vetett bizalom helyreállítását. Ha a Fidesz képtelen rendet tenni az egészségügyben, akkor ez a feladat is a Jobbikra marad, mi készek vagyunk talpra állítani a roskadozó ellátórendszert, valamint visszaállítani az egészségügyi dolgozók és a szakma megbecsülését - írja Lukács László frakcióvezető-helyettes.