Lehajtott az útról, majd árokba borult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz az M3-as autópálya hatvani szakaszán hétfőn a délutáni órákban. Tizennyolcan megsérültek.
A baleset a sztráda Budapest felé vezető oldalának 55-ös kilométerénél történt. Összesen tizennyolcan sérültek meg, két ember súlyosan.
Hevesi Katalin megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő a Heol érdeklődésére elmondta, hogy egy beszorult sérültet a hatvani hivatásos tűzoltók szabadítottak ki emelőpárna segítségével.
A műszaki mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a sztráda érintett szakaszát. Az 58-as kilométerszelvénynél leterelik a forgalmat a pályáról.
Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő érdeklődésünkre elmondta, hogy a menetrend szerint közlekedő Volánbusz teli volt. Egy személyért mentőhelikopter érkezett.
A forgalmat az 59-es csomópontban a 3-as főútra terelik. Visszatérni a 39-es km-nél, Bagnál lehet.
Az AgriaTv úgy tudja, hogy az Egerből Budapestre tartó busz szenvedett balesetet.
(Heol nyomán)
Frissítés: Két súlyos sérültje van a hétfőn délután az M3-as autópályán Hatvan közelében történt buszbalesetnek, egyiküket mentőhelikopterrel vitték kórházba – tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn este az MTI-t.
Soltész Bálint közlése szerint legalább huszonöten megsérültek, amikor árokba hajtott egy menetrend szerint közlekedő busz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Hatvan közelében hétfőn délután. Az utasok közül ketten súlyos sérülést szenvedtek, őket kórházba szállították, a többi könnyű sérültet a helyszínen látták el a mentők. Azt is elmondta, hogy a buszon összesen 30-an voltak, és a busz vezetője nem sérült meg.
Az 55-ös kilométerszelvényben történt balesetnél a rendőrök félpályás útlezárás mellett még az esti órákban is helyszínelnek, ezért óvatosságra intenek az érintett útszakaszon.
(MTI)