A Jobbik szerint a Quaestor-ügy felelőseinek fideszes elszámoltatása hasonlóan „sikerülhet”, mint a rendszerváltás óta az összes többi bank- és brókerbotrány esetében: az elmúlt 26 évben a nagyhalak mindig megúszták felelősségre vonás nélkül, legfeljebb néhány kishallal vitették el a balhét. Ismert, a Fővárosi Törvényszék visszaküldte a Fővárosi Főügyészség számára a vádiratot arra való hivatkozással, hogy az nem volt elég alapos.
A Fidesznek nincs oka és nincs joga senkire sem mutogatni, mert az ügyészség élén a régi Fidesz-tag Polt Péter áll, az Országos Bírósági Hivatalt a fideszes Szájer József EP-képviselő felesége vezeti, ahogy a rendőrség élén is a kormánypárt által választott emberek állnak. Ha tehát az elszámoltatás akadozik, akkor a Fidesznek nincs joga másra hárítani a felelősséget.
A Jobbik úgy véli, hogy egy ekkora botrányért, mint a Quaestor-botrány, a Fidesznek, valamint Polt Péternek is vállalnia kell a felelősséget. Ha pedig a főügyészség nem tudja a munkáját megfelelősen végezni, akkor Poltnak le kell mondania, és olyan főügyészt kell kinevezni, aki a politikától, de még inkább a Fidesztől is függetlenül végzi tevékenységét - írja közleményében Volner János, a Jobbik alelnöke.