Tizenhét év börtönre súlyosította a Debreceni Ítélőtábla hétfőn annak a férfinak a büntetését, aki 2012-ben Tiszadobon megölt egy másik férfit, a holttestét pedig a disznóólban elásta. Az ítélet jogerős.
A Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat tavaly októberben 14 év börtönre ítélte. Akkor az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.
A bíróság megállapította, 2012 szeptemberében az ittas vádlott Tiszadob külterületén megfenyegette a szomszédjait, hogy megöli őket, ezért azok feljelentették őt a rendőrségen. A rendőrök a házkutatás során egy engedély nélkül tartott, átalakított géppuskát találtak.
A vádlott ezután elhatározta, hogy a telkére behatoló ismeretlenek ellen villanyvezeték-rendszert fog kiépíteni a telkén belül. Az áramot kivezette, és egy ideig működtette is az emberi élet kioltására alkalmas rendszert.
Októberben a férfi behívta magához a háza előtt kerékpározó ismerősét, és együtt pálinkáztak. Összeszólalkoztak, majd a vádlott bottal akkora erővel vágta fejbe a sértettet, hogy a helyszínen meghalt. Ezután a lemeztelenített holttestet a disznóólban elásta. Néhány nap múlva a disznók kitúrták a tetemet, ekkor a férfi megkérte a vejét, telefonáljon a rendőrségre, hogy talált egy koponyát. A rendőrök ezután megtalálták a sértett holttestét.
A vádlott tagadta a bűncselekmények elkövetését.
A Debreceni Ítélőtábla hétfőn emberölés, emberölés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt tizenhét év börtönre ítélte a férfit. Súlyosbító körülményként értékelte a vádlott agresszivitását, és azt, hogy a gyilkosságot különös kegyetlenséggel és idősebb ember sérelmére követte el.
(MTI)