László Attila a MÖM országos vezetője írja:
Örömmel értesítem önöket az orosházi Garzonbérlők házában a mai napon megtapasztalt változásokról.
Ha időm engedi, igyekszem felkeresni az év elején hírhedté vált orosházi „Olajos szállót”, ahogy azt tettem a mai napon is azzal a célzattal, hogy felajánlást juttassak el a februártól MÖM-gondoskodás alá tartozó vakvezető kutyusnak,Tüttőnek.
Mivel a kutyus és gazdája, János nem tartózkodtak otthon, így az ott lakó szomszédokat kértem meg, hogy adják át az ellátmányt, majd kérdezősködni kezdtem a házban uralkodó jelenlegi állapotok felől.
Megtudtam, hogy mostanában megfelelő a nyugalom, mivel a Városüzemeltető Zrt. hozzálátott annak az intézkedéssorozatnak a végrehajtásához, ami biztosíthatja a lakók számára a jogosan elvárható életkörülményeket.
Első lépésként megvalósult a lépcsőházfolyosók szárnyajtóinak szintenkénti zárhatóvá tétele, aminek következtében a kulccsal rendelkező lakosok tudják szabályozni és ellenőrizni a ki- és bejövő „forgalmat”. Valamint a kirívóan renitens lakó is költözés alatt el éppen, mivel információm szerint a szerződésben foglaltak sorozatos megsértése miatt megszüntetésre került a bérlői jogviszonya.

Vagyis eredményes volt a MÖM és dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő (Jobbik) közel háromhónapos küzdelme, és úgy tűnik, sikerült kierőszakolni azokat az intézkedéseket, amelyek már több mint egy éve reménytelenül várattak magukra.
Ez év január első hetében látogattunk el az orosházi Garzonbérlők házába, az ott lakók kétségbeesett segélykiáltására és győződtünk meg a valóban kritikus élethelyzetükről.
Ezt követően léptünk a tettek mezejére a MÖM tagjaival, dr. Szabó Ervinnel, illetve a helyi lakosokkal karöltve.
Majd mindamellett, hogy az ügy sajtónyilvánosságot kapott, megkezdtük a törvényes és jogszabályi keretek közötti nyomásgyakorlást a hivatalos szervek irányába.
Egyelőre sajnos így lehet csak működésbe hozni a rendszert, de ha ez kell, akkor rajtunk nem múlik, hiszen még bőven bírjuk erővel és energiával. A kisebb vagy nagyobb sikerek pedig mindig új erőt, lendületet adnak a további küzdelmeinkhez!
De azért reménykedünk, és úgy gondolom teszünk is érte, hogy a káosz és átláthatatlanságalapú jelenlegi "irányítást" hamarosan felválthassa egy emberközpontú, rendpárti és valódi nemzeti értékelvű rendszer.
Előzmények: