Egy autóbusz borult az árokba a 8402-es számú főúton Noszlop térségében.
Az elsődleges információk szerint 2016. május 8-án 10 óra 10 perc körüli időben a 8402-es számú főút 10. kilométerszelvényénél egy autóbusz tisztázatlan körülmények között árokba borult. A balesetben hat személy sérült meg.
Az úton a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben, a forgalmat nem terelik mellékútra.
Kérjük az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét. Aki teheti, kerülje el a balesettel érintett útszakaszt és válasszon másik útvonalat! - olvasható a rendőrség honlapján.
Frissítés: Tizenegy sérült, közülük kettőt mentőhelikopterrel vittek kórházba
Árokba csúszott és oldalára borult egy autóbusz a Noszlop és Bakonypölöske közötti úton. A járművön egy zalaegerszegi NBII-es meccsre tartó szurkolók utaztak.
A Híradó információi szerint valaki be is szorult a roncsok közé, de azóta már mindenkit kiszabadítottak.
Csépányi-Barczi Petra, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője közölte, hogy a rendőrség korábbi tájékoztatásával ellentétben a balesetben tizenegyen sérültek meg, közülük ketten súlyosan, őket mentőhelikopterrel vitték kórházba.
A buszban összesen 33-an utaztak, a súlyos sérültek kulcscsonttörést vagy gerinctörést szenvedhettek el, a 9 könnyű sérültet a helyszínen ellátták.
A szurkolókat szállító, bérelt busz eddig tisztázatlan körülmények között hajtott az árokba.
(Híradó - Police.hu nyo