Az egri bazilikából érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra vasárnap délután, miszerint egy férfi megzavarta a szentmisét, hangoskodik és az ott lévők közül egy személyt meg is lökött.
Az egyenruhások a helyszínen elfogták a 43 éves férfit és előállították az Egri Rendőrkapitányságra.
V. Zsolt tarnaleleszi lakos ellen - őrizetbe vétele mellett - garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.
A gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott, így őt kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt is kihallgatták.
Frissítés: Öt rendőr kellett az úrnapi szentmisét meggyalázó drogos eltakarításához
Hangoskodott és lökdösődött egy férfi a szombat esti misén az Egri Bazilikában – tudta meg az atv.hu Az Egerben láttam, hallottam nevű Facebook-csoport információi szerint egy erős kötésű középkorú férfi, aki felment a főoltár lépcsőjén, hangoskodva megszakította a szentmisét, beleült a püspöki székbe, és ivott a miseborból.
„Emberünk 4-5 csitítgató emberrel vitatkozott, hangosan kiabált, majd egyre durvábban ellökte mindegyiket. Csizmadia plébános atyát is kis híján fellökte, lefogni senki nem merte” – áll a bejegyzésben, mely alább olvasható teljes terjedelmében.
A drogos hulladék ezután beleült a püspöki székbe, ivott a miseborból, közben mindenkit megfélemlített, aki nyugalomra intette.

A kiérkező rendőrök kisebb dulakodást követően bilincsben vitték el a férfit.
A tarnaleleszi biomassza ellen csak garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.
(Police.hu - ATV nyomán)