Balatonszárszó után Balatonföldvár lehet a következő, ahol véget vetnek az strand- és/vagy parkolóingyenességnek, de gyanítható, hogy a többi település is előbb-utóbb fel kell számolja a vendégcsalogatásnak ezt a módját. Az állam másfél helyett jövőre már csak egy forinttal egészítene ki minden beszedett kúrtaxaforintot – áll a 2017-es költségvetés tervezetében. Alább a Sonline Balatoni leszámolás: örökre vége az ingyenstrandoknak? című cikke.
Néhány napja írtuk meg, hogy lapunk kérdésére a Magyar Turisztikai Ügynökség azt válaszolta: a Balatonnál kúrtaxaként ismert idegenforgalmi adót az önkormányzatoknál hagyja az állam, hiszen ebből „az önkormányzatok olyan fontos fejlesztéseket valósítanak meg, illetve olyan intézkedések történnek, amelyek növelik a turisták és a vendégek komfortérzetét”.
Az állami hozzájárulás kurtításáról azonban nem esett szó a válaszban, ám a jövő évi költségvetés tervezete „árulkodó”. Igaz, azt már a 2015-ös büdzsébe „becsempészték”, hogy a nagy adóerő-képességű, azaz sok helyi iparűzési adót beszedő önkormányzatoknak nem jár a teljes másfél forint. A Magyar TDM Szövetség felmérései szerint a települések 2015-ben összességében mintegy egymilliárd forint fejlesztésre, működésre és marketingre fordítható forrástól estek el a kúrtaxakiegészítés elvonása miatt. A legnagyobb kúrtaxabeszedőket, így Siófokot, vagy éppen Egert és Hajdúszoboszlót mintegy kétszázmillió forintos bevételtől fosztotta ez meg.
Strandfenntartásra nem tudnak máshonnan milliókat elvenni, Balatonszárszón ezzel indokolták a strandbelépő bevezetését.
Fonyód a strandközeli parkolóit tette fizetőssé. Balatonföldváron idén nyáron még minden ingyenes, de meglehet, ez az utolsó ilyen szezon. – Évek óta foglalkozunk a témával, különböző számítások, vizsgálatok készültek a Keleti Strand fizetőssé tételére, valamint a fizetőparkolás bevezetésére – mondta lapunknak Holovits Huba balatonföldvári polgármester. – Döntés még nincs, de várható mindkettő, a strandot a fenntartási költségek miatt kell fizetőssé tennünk, a parkolást pedig amiatt kell szabályoznunk, mert a Balatonnal párhuzamos utcában nyaranta mindkét oldalon leállnak az autók, dugók alakulnak ki, balesetveszélyes a közlekedés. Úgy tervezzük, hogy a kikötő melletti egykori állami, ma már önkormányzati területen alakítunk ki új parkolót.
Holovits Huba is amondó, hogy más tóparti településeknek sem lesz más választása a következő években. – Át kell állítani a településeket önfenntartó működtetésre, azzal számolva, hogy 2020 után jóval kisebb támogatási forrásokhoz jutunk, márpedig akkortól már biztosan nem lesz tartható, hogy minden strandunk, parkolónk ingyenes.
A idegenforgalmi adó emelése is logikus lépés lehet, amivel a déli partiak eddig óvatosabbak voltak az északiaknál. Zamárdiban a Balaton Soundnak és a két nyárvégi fesztiválnak köszönhetően ugrott meg a kúrtaxabevétel, és emiatt egyelőre még tartják is az ingyenességet a strandokon, ám Csákovics Gyula polgármester megjegyezte: a kúrtaxa egyre nehezebben tervezhető, ezért inkább a biztosra mennek és például a Balaton Sound területbérleti díját emelték meg.