Egy belső informátorunk arról tájékoztatott, hogy a kormány újabb lépést tervez a Csányi-féle pénzügyi birodalom meggyengítésére.
Az új postatörvény elfogadásával lehetőség nyílt arra, hogy a postákat egybeolvasszák a takarékszövetkezetekkel. Egy olyan komplex szolgáltatóegység kialakítása a cél, mely fel tudná venni a versenyt a kormány számára szinte irritálóan erős OTP-vel szemben.
Amennyiben a fúzió létrejön, akkor szinte korlátlanul lehetne közpénzt önteni a postával megerősített takarékokba. A gond ott kezdődik, hogy ebben az esetben több ezer postahivatalt lehetne bezárni. Azokon a kisebb településeken, ahol takarékszövetkezeteknek van kirendeltségük, biztos, hogy a bezárás veszélye fenyeget. A mintegy kétezer kisposta bezárásával rengeteg postai alkalmazott munkahelye szűnne meg, több ezer postás kerülne az utcára. Állítólag a posta belső köreiben ez már régóta köztudott tény.
De vajon a postás szakszervezet miért nem szólal meg ebben az ügyben? A választ a posta szakszervezeti és pénzügyi vezetőjénél kell keresni. Papp György szürke eminenciásként tartja kezében a dolgot. Őt többször a kirúgás veszélye fenyegette, de „keresztapja”, Matolcsy mindig megvédte, hiszen szükség van a lojális emberre, főleg egy ilyen poszton.
De vajon hogyan képes ez az ember visszafogni a szakszervezetet? Egyszer talán megtudjuk, valószínűleg akkor, amikor több ezer postai dolgozó fog az utcára vonulni. Ha bárki azt hinné, hogy ez egy összeesküvés-elmélet, gondolja végig azt, hogy az MNB miért nem vizsgálódik és vezet be szankciókat a postánál, amikor köztudott tény, hogy Papp György a pénzügyekben rengeteg hibát vét - írja informátorunk.