A Jobbik Ifjúsági Tagozat néhány hónapja kampányt indított az állatkínzás, kimondottan a tiltott kutyaviadalok ellen. Korábban rengeteg más, a növény- és állatvilág védelmét, óvását segítő akciót is szerveztünk. Mostani kampányunk keretében azért tettünk erőfeszítéseket, hogy többek között megismertessük az embereket az állatkínzás eme brutális fajtájával. Emellett az ország szinte valamennyi menhelyét és állatorvosát levélben tájékoztattuk arról, milyen jelek alapján ismerhetik fel a viadaloztatott vagy arra szánt kutyákat, illetve magukat az elkövetőket. A visszajelzések rendkívül pozitívak: több orvos és menhelytulajdonos is támogatásáról biztosított minket, illetve kifüggesztette az erre készített plakátunkat - áll az IT-sek közleményében, alább olvasható a folytatás.
A kampányunk legfontosabb eleme a nemakutyaviadalra@jobbikit.hu e-mail cím létrehozása, amin keresztül fogadjuk az anonim bejelentéseket. Sokan ugyanis, bár tudnak a jogellenes cselekedetekről, a megtorlás miatt félnek ezeket saját maguk jelezni a nyomozó hatóság felé. Mi a rendelkezésre álló információinkat és bizonyítékokat az érpataki modell szellemisége szerint átadjuk a hatóságoknak, akik – bízunk benne – eredményesen tudják lefolytatni az eljárást.
Nemrég egy cigány származású fiatal ellen tettünk feljelentést, aki közösségi oldalon kínálta harcoltatott kutyáját. Most újabb négy esetben kezdeményezünk lakossági jelzés alapján vizsgálatot. Miután mind a médiában hallható állatkínzások, mind a hozzánk beérkező jelzések száma növekszik, arra kérjük a hatóságokat, hogy fokozottabban figyeljenek, és vizsgálják ki a hozzájuk érkező bejelentéseket.