A Jobbik fontosnak tarja a magyar kultúra támogatását, a hazaszeretetre nevelést. Ennek részeként a párt miskolci önkormányzati képviselői úgy döntöttek, ingyenjeggyel támogatják, hogy minél több diák nézhesse meg a Lovasíjász című dokumentumfilmet.
Az erről szóló tájékoztatón Pakusza Zoltán és Szilágyi Szabolcs elmondta: az elmúlt 5 évben az "Andy" Vajna irányította Magyar Nemzeti Filmalap egyetlen egy, a magyar történelem dicső korszakait bemutató film létrejöttét sem támogatta. Eközben 22 milliárd forintot költött olyan filmekre, amelyekre szinte senki sem volt kíváncsi.
Pedig van igény a hazafias alkotásokra – tették hozzá –, ezt jelzi, hogy a Kaszás Géza rendezésében elkészült sikerfilm, a Lovasíjász annak ellenére produkált 80 ezer feletti nézettséget, hogy dokumentumfilmről van szó. Természetesen, ahogy a Munkácsyról, Toldiról vagy a Hunyadiakról szóló filmeket, úgy a Lovasíjászt sem támogatta a filmalap.
A Jobbik a fontosnak tartja, hogy minél többen megismerhessék a filmet, ezért a jobbikos választókerületekben található általános és középiskolák diákjai számára több mint száz ingyenjegyet ajánlottak fel. Szilágyi Szabolcs és Pakusza Zoltán arra kérte a Fidesz és a baloldal képviselőit, csatlakozzanak a Jobbik kezdeményezéséhez, támogassák választókerületeik iskoláit hasonló felajánlással.