A marseille-i Magyarország–Izland mérkőzésen kitört kisebb összetűzés nyomán őrizetbe vett szurkolót hatósági személy ellen elkövetett erőszakkal vádolják. Ő tagadja, hogy megütötte volna az egyik biztonsági embert, fellebbezett is, de mivel ítélkezési szünet van Franciaországban, szeptemberig biztosan börtönben marad. A debreceni drukkernek most a társai igyekeznek pénzt gyűjteni.
A Gergő keresztnevű 26 éves drukkert a marseille-i Magyarország–Izland Európa-bajnoki csoportmérkőzés után vettek őrizetbe. A debreceni drukkert azzal vádolják, hogy ököllel megütött egy biztonsági embert abban a verekedésben, ami a magyar szektor közelében tört ki a mérkőzés előtt.
Akkor mintegy 150 magyar szurkoló megpróbált átmászni az egyik kerítésen, hogy – a Dehír információ szerint „drágább jegyüket beáldozva" – csatlakozzanak a kapu mögötti magyar táborhoz.
Miután a biztonságiak percekig várakoztatták őket, néhányan megpróbáltak átmászni a szektorokat elválasztó kerítésen, ekkor kerültek elő a viperák és a könnygáz, majd rövid közelharc alakult ki a biztonságiak és a magyar ultrák között.
Gergő – egy vele lévő barátja állítása szerint – nem ütött meg senkit, viszont egy felvételen látható, ahogy egy mögüle kilépő, maszkot viselő társa behúz az egyik rendezőnek, aki később, a meccs után, már a stadiontól távolabb lefogott debreceni drukkert azonosította elkövetőként.
A mérkőzés után a verekedés miatt őrizetbe vett másik négy magyar megúszta pénzbüntetéssel, Gergőre viszont hat hónap letöltendő börtönt szabott ki a bíróság. A magyar drukker ugyan fellebbezett, de miután Franciországban most ítélkezési szünet van, biztos, hogy legalább szeptemberig börtönben kell maradnia.
A debreceni ultrák most a Facebookon igyekeznek pénz gyűjteni, megkönnyítendő társuk börtönéletét, „akinek nem úgy sikerült az Eb, ahogy tervezte".
(Origó)