Öt kilométeren torlódnak a személyautók és az autóbuszok az M1-es autópályán a hegyeshalmi gúnyhatárátlépési pontnál. Az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt lassú az átkelés.
Tóth Gabriella, Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a várakozási idő körülbelül egy óra. A szóvivő arra kérte az autók vezetőit, hogy indulás előtt a határinfó oldalon mindenképpen tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál kialakult várakozási időkről, és jelenleg lehetőség szerint válasszák a soproni "határátlépési" pontot.
A rendőrség határinfó oldalának információi szerint az 1-es úti, miklóshalmi határátkelőnél a várakozási idő mintegy negyedóra.
Az osztrák hatóságok idén április 25-e óta tartanak szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a jelenlegi magyar-osztrák határátlépési pontokon, hogy kiszűrjék a feléjük szivárgó illegális bevándorlókat.
Frissítés: Valamelyest javult a helyzet
Egy kilométerre csökkent a torlódás mértéke az M1-es autópályán a hegyeshalmi gúnyhatárátlépési pontnál, ahol szombat dél körül még az öt kilométert is elérte a kocsisor az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt, a várakozási idő most már csak negyedóra.
Azonban továbbra is arra kérik az autóvezetőket, hogy indulás előtt a rendőrség határinfó internetes oldalán mindenképpen tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál lehetséges várakozási időkről, és lehetőség szerint válasszák a soproni határátlépési pontot.
A határinfó oldal információi szerint szombat délután az 1-es úti, miklóshalmi határátlépési pontnál is negyedórát kell várakozniuk az autóknak.
(MTI nyomán)