Köszönti az édesanyákat az anyatejes szoptatás világnapja alkalmából a Jobbik, egyúttal családbarát intézmények kialakítását szorgalmazza. Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes közleménye.
Hazánk demográfiai helyzetében az egyik legfőbb társadalmi misszió a nők anyai hivatásának minél teljesebb körű elismerése - anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, szükséges minél több intézmény családbarát munkahellyé változtatása: államilag elérhető kedvezményekkel ösztönözné a Jobbik, hogy mind a köz-, mind a magánszférában egyre elterjedtebb legyen ez a szemlélet, azonban ez irányú kezdeményezéseinket a kormánypártok mindeddig nem támogatták. Kövér László házelnök mintegy másfél éve pedig válaszra sem méltatta Sneider Tamás alelnök azon levelét, amelyben az Országgyűlés példamutatását kérte ezen a téren: minden munkatárs számára elérhető és igénybe vehető, szoptatásra és pelenkázásra is alkalmas helyiség kialakítását szorgalmazta a Házban.
Míg hazánkban jelentős kedvezményeket lehet igénybe venni a tápszerekre, addig az anyatejes szoptatást segítő termékekre ugyanez nem mondható el, ami nehezebbé teszi a nők számára azt, hogy saját testükből táplálhassák gyermekeiket. Ez téves szemléleten alapul, amin sürgősen változtatni kell, ezért a Jobbik az őszi ülésszak folyamán határozati javaslatot nyújt be a szoptató anyák érdekében.