Emberi csontokat találtak csatornázási munkák során Szeged belvárosában, a Szentháromság utcában, a szakemberek megállapították, hogy a csontok két gyermek és egy felnőtt maradványai - közölte a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense pénteken.
Medgyesi Konstantin elmondta: a terület nem nyilvántartott régészeti lelőhely, így a szakemberek nem számítottak arra, hogy onnan leletek kerülhetnek elő. Csatornázási munkák közben azonban kétméteres mélységben emberi csontokat találtak. A két gyermek és egy felnőtt maradványai szétszóródva voltak a föld alatt, ezért a régészek csak valószínűsítik, hogy egykor több sírgödör lehetett itt - tudatta a muzeológus, hozzátéve, hogy a leletek a múzeum raktárába kerültek.
A közgyűjtemény munkatársai kezdeményezik, hogy a területet ismeretlen lelőhelyként, temetőrészletként vegyék nyilvántartásba - mondta Medgyesi Konstantin.
A leletek korának meghatározásához további vizsgálatokra van szükség. Elképzelhető, hogy nem régészeti korúak, vagyis 1711-et követően temették el a felnőttet és a gyermekeket - közölte a sajtóreferens.
(MTI)