Még januárban írt cikket a kormánypárti szócső állítólagos, de soha meg nem nevezett amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva a Jobbik Oroszországból történő titkos pártfinanszírozásáról. Az egyebek mellett Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna, netán Habony Árpád meggazdagodása iránt soha egy fikarcnyi érdeklődést nem mutató fideszes pártlap aztán már az elsőfokú eljárásban sem tudta semmivel sem alátámasztani az állításait.
Ennek ellenére fellebbeztek az őket elmarasztaló ítélet ellen, amit nem kellett volna megtenniük, hiszen a másodfokú tárgyaláson nemhogy újfent nem tudták igazolni a rágalmaikat, de még az is kiderült, hogy egy egyszerű angol mondat lefordítása is megoldhatatlan feladatot jelentett a számukra cikkük megírásakor. Ennek pedig nem lehetett más eredménye, mint az, hogy a Fővárosi Ítélőtábla immáron jogerős ítéletben kötelezte őket helyreigazítás közlésére és a Jobbik javára perköltség megfizetésére.
A Jobbik továbbra is készséggel áll bármilyen, a finanszírozását firtató vizsgálat elé, amelyet az arra hivatott szervek rendszeresen meg is tesznek, egyúttal elvárjuk, hogy a többi párt is tegyen így. A fideszes lap hazug módszerei ellen pedig minden esetben meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket - áll a párt közleményében.