A Jobbik a munkabérekre rakódó és a vállalkozások által fizetendő járulékok átlagosan 30 százalékos csökkentését javasolja több év alatt.
Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján a következő időszak egyik legfontosabb feladataként jelölte meg az átfogó munkabéremelést. Értékelése szerint a kormány pazarló költségvetési politikát folytat, és 100 milliárdokat lehetne erre a célra becsatornázni.
Mint mondta, a járulékcsökkentés vezet az átfogó munkabéremelkedés felé, s mindezt egy termelést támogató adórendszerrel és egy otthonteremtési programmal kell kiegészíteni. A jobbikos politikus szerint ez a munkavállalók itthon tartására és a kivándoroltak visszacsábítására is alkalmas lehet.
Z. Kárpát Dánielt kérdezték a kormány alaptörvény-módosítási szándékáról is. Azt felelte, pártja álláspontja változatlan, és saját módosító javaslatuk is van a Ház előtt. Hozzátette: a jogszabály-módosítás segíthet megvédeni az országot a kvótákkal szemben, ezért vélhetően akkor is támogatják azt, ha más nyújtja be. Véleménye szerint a kormány “eltulajdonítja” a Jobbik javaslatát, mert 15 milliárd forintból rájött, hogy az ő megoldásuk a jó.
(MTI)