A Tamási Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 26 éves román férfi ellen, aki júliusban egy 77 éves ozorai férfinak felajánlotta, hogy munkatársaival az ereszcsatornáját ötezer forint fejében kicserélik.
Az idős ember megállapodott a munkáról, de a bádogosok a munka végeztével már 150.000 forintot követeltek. A férfi fizetett, de amikor kiderült, hogy a szolgáltatás reális értéke 45.000 forint, feljelentést tett a rendőrségen.
Egy 78 éves tamási asszonyt is tévedésbe ejtett a román férfi ugyanezen a napon. Neki azt ajánlotta, hogy 13 ezer forintért elvégzik a csatorna javítását, de a munka végeztével 70 ezer forintot követeltek. A nő is fizetett, de amikor kiderült, hogy a munka nem ért többet 35 ezer forintnál, ő is a rendőrséghez fordult.
A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a román férfit, aki szabadlábon védekezhet. A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek vádemelési javaslattal a napokban átadták.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a szolgáltató megbízhatóságáról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön már jól ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.
Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.
(Police.hu)