Az eset egy gyár telephelyén történt a XXIII. kerületben. A fővárosi hivatásos tűzoltók több raja is a helyszínre vonult, így a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is.
Húsz liternyi ammónia folyt ki egy telephelyen Budapest XXIII. kerületében, az Ócsai úton, a Forgalmas utcánál. Az elsődleges információk szerint hárman voltak az épületben, ketten azonnal kijöttek, a harmadik ember pedig vegyvédelmi ruhában felitatta a kifolyt anyagot – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
A fővárosi hivatásos tűzoltók több raja is a helyszínre vonult, így a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is.
Kétszáz méteres körben biztonsági zónát jelöltek ki, azonban ezen a területen nem találhatók lakóházak, csak az ipari park területét érinti, így lakosságvédelmi intézkedésre és a forgalomkorlátozásra sincs szükség.
A telephelyen folyik a vegyi mentesítés és az épület átszellőztetése robbanásbiztos ventilátorokkal. A mentesítéshez szikramentes lapátokat használnak a tűzoltók.
(Híradó)