Előzetes letartóztatásba helyezett a Győri Járásbíróság egy nőt, akinek a gyermeke ismeretlen körülmények között meghalt - tájékoztatta Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t. A Kisalföld információi szerint a 28 éves nő szombat éjjel halálosan megsebesítette nyolc hónapos kislányát Fertőendréden.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a nyomozás érdekeire hivatkozva kedden annyit közölt az MTI-vel, hogy az ügyben halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.
Máté Kinga törvényszéki szóvivő az előzetes letartóztatás indokaként elmondta, hogy a gyanúsítottnak, aki a gyermeke születése után, 2016 májusában költözött Svájcból Magyarországra, sem bejelentett lakóhelye, sem tartózkodási helye nincs, eddigi lakóhelyén úgynevezett szívességi lakáshasználóként élt.
Munkahelye és jövedelme nincs. Emellett a nőt korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már megbüntették, s jelenleg is zajlik ellene egy eljárás csoportos garázdaság miatt, ezért fennáll a bűnismétlés veszélye – fűzte hozzá.
(MTI)