Kiraboltak egy járókelőt kedden este Csornán, a Margit Kórház közelében. Mint kiderült: az áldozat Kiss Ottó korábbi önkormányzati képviselő, a Fidesz volt helyi elnöke. A Kisalföldnek elmondta: az úgynevezett „közön" át tartott hazafelé, amikor vélhetően ketten rárontottak, hátulról leütötték. Tárcáját lopták el tőle, benne pénzzel, iratokkal, bankkártyával.
Az eset után a győri kórházban látták el sérüléseit. Ma már a körülményekhez képest jól van, feje azonban még dagadt, ami látását is befolyásolja. Kiss Ottó felhívta a figyelmet arra, hogy mást is érhet hasonló támadás, ezért mindenki legyen elővigyázatos. A Kisalföld kérésére felidézte a kedd estét.
– Hazafelé mentem a városból, amikor a köz elején hirtelen elém állt két férfi azzal, hogy adjak nekik cigarettát. Mondtam, hogy ne haragudjanak, de nem adok és indultam tovább. Körülbelül a régi rendelőig érhettem el, ahol balra fordul a járda, ott támadtak meg. Hátulról leütöttek, mire az eszméletemet is elvesztettem. Rövidesen magamhoz tértem, felkeltem és tulajdonképpen nem is fogtam fel, hogy mi történt velem. Onnan már nem lakom messze, hazaértem és a feleségem kérdezte, hogy mi történt. Visszatértünk a helyszínre, megtaláltuk a szemüvegemet és hívtuk a rendőrséget. Utána mentővel vittek Győrbe, kórházba.
Zoom
A kórház melletti köz sötétedés után elhagyatott, a helyiek nem szívesen sétálnak át rajta
Kiss Ottó a Kisalföld kérdésére kifejtette: támadóit nem ismerte és korábban nem találkozott velük. A pénztárcáját rabolták el tőle, benne készpénzzel, iratokkal, bankkártyával. Bízik benne, hogy kirablóit megtalálja a rendőrség. Azért is, hogy másokat ne bánthassanak.
Az úgynevezett köz, melyen át Kiss Ottó gyalogolt, a volt járásbíróság és az egykori Korona szálló udvara közti keskeny átjáró. A Soproni utat köti össze a Kórház utcával. Rosszul megvilágított, elhagyatott területe a városnak. A helyiek sötétedés után nem is szívesen közlekednek rajta keresztül.
A rendőrség az ügyben megindította a nyomozást. A Kisalföld úgy tudja, vizsgálják a környéket figyelő kamerák felvételeit is.
(Kisalföld nyomán)