A szekszárdi rendőrkapitányság nyomozást folytatott rongálás vétség, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 23 éves férfi ellen.
Egy bogyiszlói nő tett feljelentést, mert 2016. június 14-én 15 órakor lánya élettársa egy veszekedést követően lakóházuk több ablakát is betörte, a csatornát lerúgta, majd a teraszkorlátot letörte. A férfi a cselekménnyel közel 100 ezer forint kárt okozott.
A rendőrök a 23 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított a cselekmény elkövetését beismerte, vallomásában azzal indokolta tettét, hogy kábítószert hatása alatt volt. A rendőrök a férfitól mintát vettek, majd a szakértői vizsgálat megerősítette, hogy valóban kábítószernek minősülő alfa-PVP-t fogyasztott a rongáló. A vizsgálat eredményeként a férfit kábítószer birtoklása vétség miatt is kihallgatták a szekszárdi rendőrök. A gyanúsított az ügyben szabadlábon védekezhet.
A szekszárdi rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek a napokban átadták.
(Police.hu nyomán)