Budaházy György hivatalos személy elleni erőszak ügyének harmadfoka március 29-én Debrecenben lesz.
Zoom
A másodfokú ítélet megállapítása
Budaházy György írja:
Talán sokan emlékeznek, hogy tavaly, november 7-én másodfokon felmentettek az ellenem „hivatalos személy elleni erőszak” címen – a Hunnia-üggyel párhuzamosan, szintén – 2009 óta folyó eljárásban. Elképesztő a kanosszajárásom ebben az ügyben is.
Először 2013 végén felmentettek. Majd egy év múlva ezt hatályon kívül helyezték, kvázi elítélésre biztatva az új eljárás bíróját, aki ennek megfelelve el is ítélt 2016 tavaszán. Ezután egy másik másodfokú tanács újra felmentett. Ezt viszont megint nem bírta elviselni az ügyészség, és mivel a két egymás utáni ítélet ellentétes volt, ezért megfellebbezhette, így most 2017. március 29-én lesz egy harmadfokú tárgyalás.
Ez a tárgyalás viszont nem Budapesten, hanem a Debreceni Ítélőtáblán (4025 Debrecen, Széchenyi u. 24.) lesz 13 órától a földszinti helyiségben.
Jelenleg ugye a Hunnia-ügy miatt megint házi őrizetben vagyok, de ezen a tárgyaláson megjelenhetek, és el is megyek. Úgyhogy ezúton jelzem azoknak, akik Debrecen környékiek, és esetleg érdekli őket a bírósági döntés élőben is, hogy az ülés nyilvános, azon bárki jelen lehet, és örülök is, ha eljönnek, mert ezt egy nagyon fontos, precedens értékű ügynek tartom, amely a jogállam próbája is, hogy meghúz-e végre jogerősen is a bíróság a rendőrség számára egy egyértelmű határt, amin túl nem mehet az önkényeskedésben.
(Forrás: Budaházy.org)