Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban minden előzmény nélkül nyakon szúrta alkalmi ismerősét, aki percek alatt elvérzett - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.
Serfőző Katalin közölte, a férfit emberölés bűntettével vádolják. Az ügyészség a szakértői vélemény szerint kóros elmeállapotú férfi felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel az elkövetéskor képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére.
A vádirat szerint a férfi tavaly február 1-jén ismerőseivel italozott, majd éjfél körül egy másik szegedi vendéglátóegységbe mentek át. Ott találkozott éjféltájban a későbbi sértettel, akivel végül kettesben maradtak, és folytatták az italozást, beszélgetést, köztük vita, szóváltás nem volt. A vádlott hajnali három óra körül elővette nadrágja zsebéből a mindig magánál tartott bicskáját, és a hétcentis pengével előzmény és ok nélkül, a sértett nyakába szúrt. A vádlott átvágta a sértett bal nyaki verő- és visszerét. A férfi - a jelen lévő vendégek segítségnyújtása ellenére - perceken belül elvérzett. A vádlott elhagyta a helyszínt, a rendőrök hajnali öt körül fogták el - tudatta az ügyész.
(MTI)