Négy személygépkocsi ütközött össze az M7-es autópályán Martonvásárnál péntek délután, torlódás várható a Balaton felé - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.
Pápai Eszter elmondta: a baleset az M7-es autópálya 31-es kilométerénél, Martonvásár térségében történt. A helyszíni szemle és a mentési munkálatok idején az autópályán csak a külső sáv járható, ezért torlódásra kell készülni a Balaton felé.
A szóvivő kerülőútként az M7-esről legkésőbb Tárnoknál lehajtva a 7-es főutat javasolta, ahonnan Kápolnásnyéknél már vissza lehet térni az autópályára.
Halálos baleset az M5-ösön
Összeütközött két autó az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.
Varjassy László elmondta: a két személygépkocsi a Szeged felé vezető oldalon ütközött össze, majd átszakítva a középső elválasztó korlátot a Budapest felé vezető oldalon, a 118-as kilométernél állt meg. A kiskunfélegyházi tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki az egyik járműből, ellátását a mentősök megkezdték. A balesetben hárman könnyebben megsérültek.
A helyszínelés idejére a pályaszakasz mindkét oldalát teljes szélességében lezárták, de közben egy-egy sávon már megindulhatott a forgalom, így a torlódás csökkent.
(MTI nyomán)