Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Közgyűlés a római-parti védmű part menti nyomvonalát támogató április határozatát szerdán rendkívüli ülésén – a testület erről 18 igen szavazattal, 7 nem ellenében döntött.
A Fővárosi Közgyűlés határozatában kimondta: a védmű nyomvonalának pontos kijelöléséről később dönt, és hatályon kívül helyezi az április 5-i határozatát. Ennek a határozatnak a visszavonása érdekében kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd fővárosi helyi népszavazást.
Jobbik: jogszabálysértő az eljárás
Jogszabálysértőnek tartja a Jobbik fővárosi képviselője, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésére benyújtott, a római-parti védművel kapcsolatos egyetlen előterjesztés tartalma az ülés kezdete előtt pár perccel sem volt ismert. Tokody Marcell a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt sajtótájékoztatón elmondta: a tanácskozás előtt pár perccel sem lehetett tudni, hogy a római-parti védmű ügyében miről akarja szavaztatni a főváros fideszes vezetése a képviselőket. „A fideszes arrogancia határtalan, még mindig nem lehet tudni, hogy a főváros fura ura és bandája, tettestársai miről akarják szavaztatni a képviselőket” – fogalmazott.
Tokody Marcell azt mondta, mivel a főváros vezetése nem bocsátotta rendelkezésre az anyagot, nem lehet a római-parti védmű ügyében felelősen dönteni. Szerinte könnyen lehet, hogy a városvezetés a népszavazást akarja megakadályozni valamilyen csellel. Kérdésre válaszolva elmondta: pártja úgy gondolja, hogy a védmű nyomvonaláról való döntéshez egy kerületi szintű népszavazás lenne a legmegfelelőbb.
(MTI)