Jakab Péter szóvivő közleménye:
A pártállam egyik legfőbb sajátossága az, amikor egy párt nemcsak az állami szerveket, de a demokráciákban fontos ellenőrző szerepet betöltő médiát is a teljes uralma alá akarja hajtani. A Fidesz pártállamot épít.
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a fideszesekkel feltöltött Médiatanács – miközben például az RTL terjeszkedését megakadályozza – sorra adja hozzájárulását ahhoz, hogy lassan az egész magyar médiapiac a megyei és országos sajtótermékekig egyaránt az Orbán Viktor strómanjaként emlegetett Mészáros Lőrinc és Andy Vajna kezébe kerüljön. Ezzel a Médiatanács ahhoz járul hozzá, hogy a választók csak a kormánypropagandáról tájékozódhassanak, a valóságról ne, csak a Soros-tervről olvashassanak, az Orbán-tervről ne.
A Jobbik kormányra kerülve, le fogja bontani a pártállami rendszert, helyre fogja álltani a sajtószabadságot: a médiát vissza fogjuk venni a pártpropagandistáktól, hogy visszaadhassuk azt a valódi újságíróknak, ezáltal biztosítva a sokszínű és kiegyensúlyozott tájékoztatás és tájékozódás lehetőségét.