Összesen több mint 100 millió forint értékű drogot foglaltak le a rendőrök egy szerb férfi és egy montenegrói nő járművében a hétvégén. A Röszkénél lebukott páros marihuánát próbált átcsempészni a határon.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozásokat egy szerb, illetve egy montenegrói állampolgárral szemben. A szerb férfi személyautójával október 20-án hajnalban, a montenegrói nő egy nappal később, reggel bukott le. A szerb férfit és a montenegrói nőt őrizetbe vették.
A drogcsempészeket a rendőrség kábítószer-kereső kutyája buktatta le, a tisztek a férfi autójának karosszéria-elemeibe rejtve 22 csomagban 18 744 gramm növényi törmeléket találtak, a nő járművének dupla padlólemezéből pedig 30 csomagban 32 073 gramm kábítószergyanús anyag került elő. Az elvégzett gyorstesztek szerint mindkét gépkocsiban marihuána volt. A két szállítmány feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke összesen körülbelül 101 millió forint.
(Híradó - Police nyomán)