November 5-én 19 órakor zárult a szeptember 27-én 7 órakor indult, 40 nap az életért elnevezésű nemzetközi imavirrasztás és böjt. Alább folytatódik dr. Téglásy Imre sajtóreferens beszámolója.
A 44 országban egyidejűleg tartott eseménysor bőséges gyermekáldással járt. Az ember testi és lelki termékenységének kultuszát különös elkötelezettséggel ünneplő idő alatt 586 magzatkorú gyermek szülei jelezték vissza a szervezőknek: magzatgyermeküket mégis megtartják, és a művi terhesség-megszakítás keserűsége helyett inkább a megédesülés életútjára térnek.
Az egészségügyi dolgozók lelkiismeretének szabadságáért is fohászkodó mozgalom magyar résztvevői a Szent Istvánról elnevezett budapesti kórház előtt 40 napon át fohászkodtak és böjtöltek az utcán, ahol szíveket szólítgattak. A szervezők intenek: a szaporodásra és sokasodásra serkentő biológiai alaptörvény semmibe vétele, a jelenleg is folyó „bölcsők háborúja” még sok millió család pusztulásával, a magyarság nemzethalálával, sőt további keresztény nemzetek eltűnésével is járhat. Ebből azonban kiút lehet, ha a magukat kereszténynek tartó hívők Krisztus Titokzatos Testének részeként, országaink törvényhozói pedig a nemzetegyesítés kiterjesztésével elfogadják a magzatgyermekek megszületést biztosító, úgynevezett „szubjektív” életjogát, kifejezetten e célra létrehozott szociális intézmények hálózatával megvédik nemzetünk közjavát: a súlyos válsághelyzetbe került szülők termékenységét.
Életre fel! Békét az anyaméhben!