Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője írja Fb-oldalán:
Kész átverés show
A politika gyakran egy sakkjátszmára hasonlít, ahol ha az ember nem jól méri fel a másik fél szándékait, könnyen hárításra kényszerülhet. Túlságosan naiv voltam, amikor nem számítottam rá, hogy néhány jóindulattal elmondott mondat alapot szolgáltathat a támadásra és a szavaim félremagyarázására.
„A választók döntik el, kit szeretnének bejuttatni a parlamentbe és kit tartanak a Fidesz kihívójának” - mondtam éppen a saját pártomra, mint a kormányváltás egyetlen esélyesére célozva. Valóban elhangzott Tőlem az is, hogy Veszprémben jól ismerik Kész Zoltánt és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is sokan szavaznak neki bizalmat, ami tulajdonképpen a korábbi győzelmének elismerése volt. Hiszen a tényeket kár is lenne letagadni. Ez azonban NEM jelenti azt, hogy én ne dr. Varga-Damm Andreát, a Jobbik jelöltjét támogatnám!
Amikor megkaptam a meghívót Kész Zoltán Mellár Tamással tartott fórumára, nem láttam okot arra, hogy visszautasítsam. Érdekes eseménynek ígérkezett, ugyanis Mellár Tamás közgazdász, Orbán Viktor korábbi tanácsadója, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a KSH egykori elnöke. Ő ráadásul már nem az első olyan ismert értelmiségi, aki otthagyta a Fidesz-közeli Professzorok Batthyány Körét. Kész Zoltánt pedig több, mint 25 éve ismerem, a testvére jó barátom a mai napig, amit semmilyen politikai „elvárás” miatt nem fogok letagadni. Lévai József tapolcai alpolgármesterünket is érdekelte a rendezvény, ezért közösen ellátogattunk rá.
Én egy olyan országot képzelek el, amelyben nem okoz gondot az, hogy elfogadjak egy meghívást egy számomra érdekesnek ígérkező rendezvényre, akkor sem, ha azt más pártok által támogatott politikus rendezi. Vallom, hogy ki kell végre mászni a lövészárkokból, a politikai hovatartozás miatti beskatulyázásból és át kell lépni a 21. századba.
De hogy a sakkból vett példánál maradjak, ebben a játszmában nem lesz gyalogcsere! A saját bástyáinkkal és királynőinkkel készülünk a Fidesznek mattot adni 2018 áprilisában. Hajrá, Andrea!