Egy évig terjedő szabadságvesztést, közérdekû munkát vagy pénzbüntetést lehetne kiszabni arra, aki rendszeresen háborgat másokat és két évet akkor, ha erőszakkal fenyegetőzik - többek között ez szerepel a Büntető törvénykönyv (Btk.) azon módosításában, melyet múlt pénteken nyújtott be a kormány a Parlamentnek, nem bevallottan elsősorban a Kuruc.info által szervezett akciók miatt, melyekben egyelőre Ön is szabadon közremûködhet.

Hírportálunkon ugyanis közzétettük már számos, az El-Qró diktatúra üzemeltetéséért felelős személy elérhetőségét, köztük Gyurcsány, Dobrev Klára, Molnár Lajos, Gergényi vagy éppen Péterfalvi mobilszámát is, hogy felelhessenek bûneikért, pontosabban egyelőre csak kedves olvasóink kérdéseire, melyeket Ön is jogszerûen feltehet. Ugyanis egyelőre – ha a hangnem nem fenyegető – bármely telefonszámot felhívhatunk egy kis beszélgetésre, pláne ha az illető a mi pénzünkből finanszírozza nem éppen alacsony színvonalú megélhetését. A félősebbek persze telefonálhatnak azonosíthatatlanul az internetről is (pl. Skype-ról, ha az egyenlegüket feltöltik, vagy hasonlók a voipszolgaltato.lap.hu-n). A telefonszámok közzététele gyakran meghozza gyümölcsét, bár néha sok munka vár olvasóinkra, pl. amikor a tolvajtörvény megszavazói, korábban a kordonbontást bojkottáló fideszesek vagy a forradalmárokat börtönbe juttató bírák, ügyészek adatait tettük közzé.

Az egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat szerint büntetőjogi kategória - vétség - lesz mások zaklatása, és az eddig csak szabálysértésnek számító, bûncselekménnyel (pl. erőszakkal) való fenyegetés. A jogszabály-módosítást az állampolgári jogok országgyûlési biztosa már több állásfoglalásában kezdeményezte, és az Alkotmánybíróság is számos határozatában kifejtette, hogy a magánszférához való jogot az államnak védenie kell. Kivéve persze hazafiak esetén, akiket törvénytelenül megfigyelhet és zaklathat házkutatásokkal, kihallgatásokkal az ÁVH és társszervei.

A javaslatot jövő kedden tárgyalja először az Országgyûlés illetékes bizottsága, ezt követően kerülhet napirendre a Parlamentben. A törvényjavaslat szerint, ha valaki mást megfélemlítés, vagy a magánéletébe való beavatkozás céljából rendszeresen háborgat, és különösen, ha annak akarata ellenére bármilyen módon kapcsolatba próbál lépni vele, vétséget követ el, ami egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel lenne büntetendő. Ha valaki más embert, vagy miatta a hozzátartozóját erőszak elkövetésével fenyeget, két évig terjedő szabadságvesztést, közérdekû munkát vagy pénzbüntetést kaphatna.

(Hírszerző / FH, Kuruc.info)

Kapcsolódó cikkeink:
- Korrigálnák a gyülekezési törvényt a Kuruc.info figyelmeztetése miatt
A Kuruc.info levele Takács Alberthez a Gyurcsány elleni jogi fellépés lehetőségeiről
- Takács elvtárs törvényt módosíttatna a Kuruc.info ellen - Hát mégis törvényes volt eddig?
- Takács: készül a cenzúratörvény
- Takács: nem rajtunk múlik, de kivitelezhetetlen a kommunista cenzúra a Kuruc.info ellen
- Összedugja fejét a judeokommunista front Ptk-ügyben + Takács: tehetetlenek a Kuruc ellen