A Jobbik kormányon teljes egészében, mindenki számára ingyenessé teszi a B kategóriás jogosítvány megszerzését, hiszen ez nagyban segítheti sokak munkához jutását, előmenetelét, és hozzájárulhat a szegénységből való felemelkedéshez is - áll a közleményükben, alább a folytatás.
Javaslatunk szerint nemcsak a vizsgadíjak, hanem a felkészüléshez szükséges eszközök és tanfolyamok is ingyenessé válnak. Mindez nemcsak egy konkrét, számon kérhető kormányzati ígéret, hanem egy társadalompolitikai alapvetés is: ahogy az érettségihez, diplomához vagy a nyelvvizsgához jutást, úgy a jogosítványhoz jutást sem az emberek pénztárcájától tennénk függővé.
Az elmúlt évek statisztikai adataiból kitűnik, hogy évente átlagosan 75 ezer ember szerez jogosítványt, amelynek összköltsége nagyságrendileg 150 ezer forint, így a központi költségvetésből kb. 12 milliárd forintból finanszírozható ez az intézkedés. Ez a könnyítés nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy az alsó középosztálynak is segítsük a munkához jutását, illetve előmenetelét, mobilitását, és a család anyagi körülményei miatt ne essenek el olyan lehetőségektől, amelyekre tehetségük alapján érdemesek lennének - írja Dúró Dóra országgyűlési képviselő.