Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint ez az egyetlen út, hogy ne kelljen pénzt visszafizetni az uniónak – a politikus emellett továbbra is a kapcsolódó OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát sürgeti.
Értékelése szerint az ügyben „a maffia-kormány keresztapája, a Capo di tutti Capi, a főnökök főnöke” mozgatja a szálakat; mint mondta, minden bizonnyal Orbán Viktor engedélyezte, hogy akár trükközések, szabálytalanságok és csalások árán is évi 3 milliárd forint árbevételű céget csináljanak a korábban 8 milliós árbevételű vállalkozásból. Szilágyi György szintén a kormányfő befolyását feltételezte amögött, hogy az Eliosban a Közgép is tulajdonos volt.
A jobbikos képviselő szerint az érintettek mindenen és mindenkin átgázolnak a saját önös érdekeikért, ha pedig lebuknak, akkor Polt Péter „elsikálja az ügyet és nincs felelősségre vonás”. Azzal vádolta a legfőbb ügyészt, hogy őt is Orbán Viktor utasítja. A politikus szóvá tette továbbá, hogy a napokban Szombathelyen arról dönthetnek, hogy az Elios-szal korszerűsíttetik a város közvilágítási rendszerét egy 1 milliárd forintos beruházásban, amit meghívásos zárt pályázat előzött meg.
Jelezte: pártja kormányra kerülése esetén elszámoltatás lesz Magyarországon és válogatás nélkül felelniük kell azoknak, akik törvénytelenséget követtek el.
(MTI)