Világszerte egyre többen ismerik fel, hogy Földünk erőforrásai végesek, azok fenntartható használata mindannyiunk közös felelőssége. Mindeközben itthon a Fidesz kormány már 2010-ben megszüntette az önálló környezetvédelmi minisztériumot, ezzel együtt fokozatosan teljesen felszámolta a hazai környezetvédelmet - írja "Legyen újra önálló zöld tárca!" című közleményében Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője. alább a folytatás.
A klímaváltozás okozta szélsőségek hatásaival már Európa lakossága is testközelből megismerkedett. Hazánkban is egyre szélsőségesebb a csapadék eloszlása, árvizek és aszályok követik egymást. Pusztul a termőtalaj a nem megfelelő művelés következében. Mezőgazdaságunk fenntarthatóságát feláldoztuk néhány földesúr meggazdagodásának oltárán.
A Jobbik a Föld napján követeli az újonnan megalakuló kormánytól, hogy állítsa vissza az önálló zöld minisztériumot, így biztosítva természeti erőforrásaink legmagasabb szintű védelmét. Ennek megvalósulásáig legerősebb ellenzéki pártként mindent el fogunk követni, hogy a lehető leghatározottabban kiálljunk a jövő generációk magyarjainak érdekeiért!