A baleset vasárnap délután történt, vélhetően a hőség miatt lett rosszul a pilóta. A középkorú debreceni férfit könnyű sérülésekkel, zúzódásokkal szállították kórházba. Utasa pár horzsolással megúszta a balesetet. Az ügyben a rendőrség és a légügyi hatóság is vizsgálódik.
A vasárnap lezuhant ötmilliós értékű sárkányrepülő totálkárosra tört. A gépet vezető középkorú debreceni férfi vasárnap a fiával szállt fel. Nem sokkal később csapódott a földbe. A gép csúszását egy kerítés állította meg. A balesetben mindketten megsérültek, de szerencséjükre csak könnyebben.
A hajdúszoboszlói sárkányrepülő szakosztály vezetője azt mondta: a gép pilótája rutinos, három éve repül, és sok időt töltött már a levegőben. A balesetet szerinte az okozta, hogy a hőségben rosszul lett.
A baleset körülményeit a légügyi hatóság és a rendőrség is vizsgálja. Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense elmondta: eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le a sárkányrepülő a hajdúszoboszlói reptér mellett. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretein belül vizsgálja a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság.
A vasárnapi sárkányrepülő-baleset szerencsés kimenetelű volt, a pilótát hétfőn már haza is engedték a kórházból. A szakemberek azonban azt mondják, hogy az extrém melegben nem ajánlott a hobbirepülés, mert egy pillanatnyi rosszullét akár tragédiához is vezethet.
(Híradó)
Kapcsolódó: