Egyes helyeken ónos szitálás sem zárható ki szombatra virradóra, de számottevő csapadék a hétvége első napján sem várható, sőt, a napi csúcshőmérséklet továbbra is 18 fok lehet – közölte az MTI az meteorológiai szolgálatra hivatkozva.
Pénteken és szombaton napközben az északkeleti megyékben és a nyugati határvidéken is csökken a köddel, illetve rétegfelhőzettel borított terület nagysága, másutt többnyire napos, fátyolfelhős idő valószínű. Éjszaka ismét nagy területen párássá válik a levegő, valamint köd is képződik.
Legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő jelentéktelen szitálás, éjszaka azonban egy-két helyen, ahol fagypont alá süllyed a hőmérséklet ónos szitálás sem kizárt. Az Észak-Dunántúlon a nappali órákban megélénkül a délkeleti szél, egyébként gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –1 és +7 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 14 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.