2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Savas támadás: gyanúsított a Herszon megyei tanácselnök - Porosenko- és Timosenko-párti tisztségviselők is érintettek

Reklám

Az ukrán főügyészség hivatalosan meggyanúsította Vladiszlav Manhert, a Herszon megyei tanács elnökét a Katerina Handzjuk helyi aktivista ellen tavaly nyáron kénsavval elkövetett támadás megszervezésével - közölte hétfőn Jurij Lucenko fűügyész a Facebookon.
A 33 éves herszoni aktivistanőt tavaly júliusban lakása előtt öntötte le támadója kénsavval. A támadás következtében Handzjuk testének több mint 30 százalékán szenvedett égési sérüléseket, és november 4-én meghalt abban a kijevi kórházban, ahol a támadás óta ápolták.
Az aktivista halála komoly visszhangot váltott ki Ukrajnában és nemzetközi szinten is, az utóbbi hetekben pedig az elnökválasztási kampány részévé vált, miután kiderült hogy Porosenko- és Timosenko-párti helyi tisztségviselők is érintettek lehetnek a bűnügyben.
Nemrég kiderült ugyanis, hogy a főügyészség a merénylet megszervezésében való részvétellel egy sorozatgyilkosságért korábban 15 évre ítélt, de amnesztiával 2016-ban szabadult férfit, egy bizonyos Olekszij Moszkalenkót - alvilági nevén Levint - gyanúsít, aki állítólag dolgozott Manhernek és Andrij Horgyejev herszoni kormányzónak is, utóbbit Petro Porosenko elnök nevezte ki a posztra. Ellene nemzetközi körözést adtak ki, mert a merénylet elkövetőinek őrizetbe vétele után elmenekült az országból, a feltételezések szerint a Dominikai Köztársaságban tartózkodik.
Ukrán aktivisták, újságírók többször felvetették, hogy az aktivistanő elleni merénylet megrendeléséért és megszervezéséért nem egy ember felelős, hanem sokan, és magas beosztású herszoni tisztségviselők érintettek a szövevényes gyilkossági ügyben.
Manhert egyébként szombaton a Julija Timosenko vezette Haza (Batykivscsina) párt helyi szervezetének vezetése kizárta a pártból. A tanácselnök "hírbe kerülése" a Handzuk-ügyben nem vetett jó fényt Timosenko elnökválasztási kampányára, ugyanis az államfőjelölt rendezvényein rendre jelentek meg aktivisták "Ki ölette meg Handzjukot?" feliratú transzparensekkel. Mellesleg Porosenkót is hasonló plakátokkal várják azóta mindenhol.
A most meggyanúsított tanácselnök a főügyész tájékoztatása szerint Handzjuk iránt "amiatt táplált személyes ellenszenvet", mert az aktivista erdőtüzekkel álcázott illegális fakivágások és más hasonló, helyi alvilági személyek ellenőrzése és irányítása alatt megvalósított jogtalan haszonszerzés céljából elkövetett bűncselekményeket igyekezett feltárni.
A meggyanúsításról szóló dokumentumot Jurij Sztoljarcsuk helyettes főügyész személyesen kézbesítette Manherának a tanácselnök otthonában.
(MTI)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready